Navigation | Page content | Additional information

Page content

Press Release

06 Augustus 2020

Digitale InnoTrans-Preview vanaf september 2020

  • De Digitale Conventie behandelt de perspectieven van de industrie
  • Virtual Market Place biedt exposanten en bezoekers talrijke nieuwe digitale diensten
  • Hoge reserveringsstatus voor de InnoTrans 2021

Vanaf 20 september 2020 geeft InnoTrans de exposanten een eerste voorproefje van de hoogtepunten van 's werelds toonaangevende vakbeurs voor vervoerstechnologie in het komende jaar. Tijdens de digitale InnoTrans-Preview vanaf 21 september 2020 staat alles in het teken van de innovaties in segmenten als Spoorwegtechniek, Spoorweginfrastructuur, Openbaar Vervoer, Interieurs en Tunnelbouw.

Het centrale contactpunt is de InnoTrans Virtual Market Place(VMP), dat de beurs 365 dagen per jaar begeleidt als digitaal informatie- en communicatieplatform. Ter gelegenheid van de uitgestelde datum van InnoTrans 2020 krijgt het VMP een nieuw design evenals een groot aanbod van diverse nieuwe producten, zoals video's, webinars of virtuele rondleidingen in treinen of werkplaatsen. Het nieuwe aanbod kan voor exposanten op de InnoTrans vanaf 12.08 uur online worden gereserveerd (link) en is vanaf 21 september in de preview beschikbaar voor bezoekers.

De verenigingen bepalen het programma van de InnoTrans Conventie

De hoogwaardige deskundigenpanels over actuele voor de toekomst relevante mobiliteitsvraagstukken hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een internationale ontmoetingsplaats voor de belangrijkste besluitvormers uit het bedrijfsleven, de politiek en de vervoerssector.

Op de eerder geplande dagen 23 en 24 september 2020 bieden de verenigingen het Deutsche Verkehrsforum (DVF) en de Verband der Bahnindustrie in Duitsland (VDB) hun discussieforums en het Internationale Bus Forum, eveneens DVF, in digitale vorm aan. De onderwerpen voor de discussieforums (23.09) zijn: "Mobiliteitsrevolutie 4.0: Op het spoor de crisis uit" (VDB) en " Investeringen snel en volgens plan uitvoeren - voor een digitaal en uitgebreid spoorwegnet" (DVF). Op 24.09 uur buigt het Internationale Bus Forum zich over het onderwerp: “In de toekomst elektrisch? Strategieën voor de e-bus tussen klimaatverandering en soberheid regeert”.

 

Hoge bezettingsgraad voor de InnoTrans 2021

 

InnoTrans vindt plaats van 27 tot 30 april 2021 op het Berlijnse beursterrein. Ondanks annuleringen als gevolg van het uitstel van de InnoTrans, is het huidige aantal reserveringen gelijk aan dat van de InnoTrans 2018, waarbij de eerste bedrijven die hun deelname voor dit jaar vervroegd hebben geannuleerd, opnieuw terugkeren. Daarnaast nemen ook de nieuwe inschrijvingen weer toe.

De InnoTrans biedt de industrie een gevarieerd en internationaal portfolio van exposanten: "De InnoTrans is één van de belangrijkste platforms voor een intensieve dialoog in de spoorwegindustrie. Juist nu is het belangrijk om samen met onze klanten oplossingen te ontwikkelen en te discussiëren, waarmee het vertrouwen van het publiek in het spoor wordt versterkt en onze vervoerssystemen duurzamer en netwerkvriendelijker worden. Op InnoTrans 2021 presenteert Siemens Mobility innovaties die mobiliteitsoperatoren wereldwijd helpen om hun infrastructuur intelligent te maken, een duurzame waardevermeerdering over de hele levenscyclus te garanderen, het comfort van de passagiers te verbeteren en de beschikbaarheid te garanderen", zegt Michael Peter, CEO Siemens Mobility.

 

Over de InnoTrans

De InnoTrans is de toonaangevende internationale beurs voor vervoerstechnologie, die iedere twee jaar in Berlijn plaatsvindt. 153.421 bezoekers uit 149 landen verzamelden op het laatste evenement informatie bij 3.062 exposanten uit 61 landen over de innovaties in de wereldwijde spoorwegindustrie. De vijf beurssegmenten van de InnoTrans omvatten Railway Technology, Railway Infrastructure alsmede Public Transport, Interiors en Tunnel Construction. Organisator van de InnoTrans is de Messe Berlin. De 13de InnoTrans vindt van 27 tot 30 april 2021 plaats op het Berlijnse beursterrein. Meer informatie vindt u online onder www.innotrans.com.