Navigation | Page content | Additional information

Page content

Press Release

13 Augustus 2019

Schone treinen trekken passagiers aan - InnoTrans en CMS Berlin brengen vertegenwoordigers van de mobiliteits- en schoonmaakbranche bij elkaar

De Bondsregering streeft tegen 2030 naar een verdubbeling van treinreizigers.Schone stations en treinen zijn daarvoor essentiële kwaliteitscriteria. Want deze zijn bepalend voor de tevredenheid van de passagiers. Met de Mobility Cleaning Circle, die plaatsvindt op 25 september 2019, biedt de InnoTrans in samenwerking met de Internationale Reinigungsfachmesse CMS Berlin - Cleaning.Management.Services, een dialoogplatform dat vertegenwoordigers uit beide industrieën bij elkaar brengt.

Bij dit exclusieve netwerkevenement maken vooraanstaande vertegenwoordigers uit de mobiliteitsbranche kennis met CMS-exposanten uit de schoonmaakbranche. Deelnemende bedrijven uit de mobiliteitsbranche zijn onder andere BVG DB Services GmbH, Deutsche Bahn AG, Hamburger Hochbahn AG, Kölner Verkehrsbetriebe AG, MÁV-Start Zrt. (Hongarije, metronoom Eisenbahngesellschaft mbH, NMBS/SNCB (België), Stuttgarter Straßenbahnen AG  en Incheon Airport (Korea).

 

“De passagier staat in het middelpunt van de mobiliteitswereld. Of het nu in het openbaar vervoer is of op lange afstandsreizen, schone stations en treinen zijn belangrijke factoren voor het welzijn van de passagier. Met de Mobility Cleaning Circle bieden we een uniek platform, waarmee twee verschillende industrieën succesvol met elkaar worden verbonden”, aldus Kerstin Schulz, directeur van de InnoTrans.

 

Het exclusieve B2B-evenement omvat een vakspecifiek kaderprogramma en een directe mogelijkheid om in contact te treden met internationale topvertegenwoordigers uit de schoonmaakbranche. Een rondgang door de beurs toont illustratieve praktijkvoorbeelden in de openluchtruimten en neemt de belangstellenden mee naar de CMS-exposanten met specifieke aanbiedingen voor de schoonmaak in de mobiliteitsbranche.

De première van de Mobility Cleaning Circle in 2017 toonde de grote behoefte aan bilaterale uitwisseling tussen de twee industrieën aan.

 

Na het succesvolle eerste evenement in 2017 is de belangstelling voor de editie van dit jaar onmiskenbaar groot: “In de huidige mobiliteitswereld zijn mooie stations een belangrijk multimodaal centrum voor een optimale klantervaring. Wij hebben behoefte aan kwalitatief hoogwaardige ruimte en de beste service. Onze dienstverleners kunnen hier actief en creatief aan bijdragen. Onze passagiers en gasten moeten kunnen genieten van de stations en moeten er een hoogwaardige service, netheid en veiligheid kunnen vinden”, zegt Uwe Günther, CPO bij Deutsche Bahn AG.

 

Aan het begin van de Mobility Cleaning Circle vindt een paneldiscussie plaats over de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor het onderwerp “Schoonmaak in de mobiliteitsbranche”. Hierbij ligt de nadruk op de speciale eisen van vervoersondernemingen aan de schoonmaakbranche en de dienstverlener evenals de bijzondere kenmerken van de aanbesteding van schoonmaakdiensten in de mobiliteitsbranche. Sprekers zijn Manfred Kloesgen, hoofd inkoop van machines, uitrustingen en materiaal, Deutsche Bahn AG; István Schwartz, vice- Voorzitter en Chief Executive Officer van MÁV-Start Zrt., Hongarije, Anton Sørensen, Seniot Vice President Global Products en Services - hoofd Product Excellence en Quality, Nilfisk; evenals Dr. Christine Sasse, lid van de raad van bestuur Dr. Sasse AG.

 

Tussen de hallen 1.2 en 3.2 worden door exposanten van CMS in twee openbaarvervoersbussen van BVG en Havelbus praktische oplossingen zoals stofzuigers of reinigingsmiddelen voor de verwijdering van vuil en graffiti gedemonstreerd. Meer informatie over de deelnemers aan de Mobility Cleaning Circle vindt u op https://www.innotrans.com/de/Besucher/Events/MobilityCleaningCircle/ of in de Virtual Market Place®.

 

Ook nieuw in 2019 is het Mobility Cleaning Point:

Dankzij de Mobility Cleaning Point-markering in de Virtual Market Place®, in de CMS-gids, op de plattegrond van de beurshallen, in de CMS Berlin App evenals bij de beursstand herkennen bezoekers snel de juiste contactpersoon over het onderwerp “Reininging in de mobiliteitsbranche”.

 

Over de InnoTrans

De InnoTrans is de meest toonaangevende internationale beurs voor vervoerstechnologie, die iedere twee jaar in Berlijn plaatsvindt. 153.421 bezoekers uit 149 landen verzamelden op het laatste evenement informatie bij 3.062 exposanten uit 61 landen over de innovaties in de wereldwijde spoorwegindustrie. De vijf beurssegmenten van de InnoTrans omvatten Railway Technology, Railway Infrastructure alsmede Public Transport, Interiors en Tunnel Construction. Organisator van de InnoTrans is de Messe Berlin. De 13de InnoTrans vindt op het Berlijnse beursterrein plaats van 22 tot 25 september 2020. Meer informatie vindt u online onder www.innotrans.com.