Navigation | Page content | Additional information

Page content

Press Release

18 Maart 2019

InnoTrans Campus: Nieuw recruiting-formaat voor jonge talenten in de industrie op de InnoTrans 2020

Of het nu gaat om informatici, economen of ingenieurs - in de hele mobiliteitssector worden jonge talenten gezocht. Met het carrièreconcept van de InnoTrans wordt het bijeenbrengen van jonge talenten met potentiële nieuwe werkgevers ondersteund. Vanaf dit jaar nieuw: de InnoTrans Campus - the place to be voor de jonge talenten in de branche!

De InnoTrans Campus ie een ruimte specifiek voor het promoten van jonge talenten en personeelswerving. De werving van nieuw personeel zal ook in de toekomst een belangrijke rol spelen. Om deze reden is het carrièreconcept verder uitgebouwd voor de komende InnoTrans.

De InnoTrans Campus presenteert als nieuwkomer in hal 21e het RecruitingLAB - een netwerking platform waar exposanten een kant-en-klare volledige stand kunnen huren om zich aan jonge talenten te kunnen presenteren. De exclusieve ruimten in het RecruitingLAB kunnen voortaan door alle exposanten op de InnoTrans gereserveerd worden.

Het Career Forum stelt zich in de directe omgeving van het RecruitingLAB vanaf nu voor als “Talent Stage”. Exposanten kunnen hier stagiairs, studenten en Young Professionals in een modern decor informeren over instap- en carrièremogelijkheden.
Op de InnoTrans Campus bevindt zich ook de Jobwall, waarop de meest actuele vacatures van exposanten op de InnoTrans zowel op de Virtual Market Place als live in hal 21e worden weergegeven.

Buiten de InnoTrans Campus kunnen alle exposanten het bekende standvignet “Career Point” bestellen. Dit standvignet dient als oriëntatiehulpmiddel voor toekomstig talent en werkzoekenden op de beurs om potentiële werkgevers direct te kunnen herkennen. Het Career Point is terug te vinden in alle digitale en gedrukte media, de plattegronden van de hallen en bij de beursstand en bevat reeds alle vacatures die op de Jobwall zijn gepubliceerd. 

Vanwege de grote vraag staan de Career Tours opnieuw op het programma. Driemaal daags kunnen studenten en jonge professionals gratis aan rondleidingen over de beurs deelnemen en bij de stands de desbetreffende contactpersonen inzake instap- en carrièremogelijkheden ontmoeten. Het startpunt van de rondleidingen is de InnoTrans Campus.

De InnoTrans onderscheidt in samenwerking met internationale verenigingen opnieuw de baanbrekende prestaties en ideeën van jonge talenten uit de hele wereld met de Career Award. Er kan een reis naar Berlijn naar de InnoTrans worden gewonnen.
De winnaars van vorig jaar waren afkomstig uit Duitsland, Italië, Canada, Australië en de VS.

Niet alleen jonge talenten uit Europa, maar ook jonge professionals uit Australië, Japan, China en Rusland brachten een bezoek aan de laatste InnoTrans. “Als internationaal toonaangevende vakbeurs voor vervoerstechnologie is de InnoTrans het ideale platform voor een allesomvattend inzicht in de mobiliteitsbranche en tegelijkertijd voor het ontmoeten van alle relevante partijen - van startup tot Global Player”, aldus de directeur van de InnoTrans, Kerstin Schulz.

In totaal worden meer dan 3.800 studenten uit de hele wereld op de InnoTrans verwacht.

 

Over de InnoTrans

De InnoTrans is de meest toonaangevende internationale beurs voor vervoerstechnologie, die iedere twee jaar in Belijn plaatsvindt. 153.421 bezoekers uit 149 landen verzamelden op het laatste evenement informatie bij 3.062 exposanten uit 61 landen over de innovaties in de wereldwijde spoorwegindustrie. De vijf beurssegmenten van de InnoTrans omvatten Railway Technology, Railway Infrastructure alsmede Public Transport, Interiors en Tunnel Construction. Organisator van de InnoTrans is de Messe Berlin. De 13de InnoTrans vindt op het Berlijnse beursterrein plaats van 22 tot 25 september 2019. Meer informatie vindt u online onder www.innotrans.com.